KNJIGE I PRIČE

Baci srce a telo će za njim

Ukoliko niste, preporuka je da pročitate knjigu Normana Vinsenta Pila

„Moć pozitivnog mišljenja“. Knjiga je bazirana na pričama iz njegovog života i na osnovu iskustva i rada sa ljudima koji su uspešno rešili svoje probleme.

Veoma je zanimljiva, drži pažnju i ne morate je čitati od početka do kraja jer svaka priča ima svoju poruku. Ono što je najbitnije je da nakon što je pročitate više nećete gledati isto na život, toliko je moćna.

Može vas pokrenuti, probuditi i ohrabriti da budete uvek bolji, volite sebe kako biste voleli druge i život uopšte.

Meni je u ovoj knjizi najviše pažnje privukla priča o artistu na trapezu.

Pokušavajući da prenese znanje na svoje učenike, jednoga dana objašnjavao im je kako da preskoče najvišu tačku na trapezu. Jedan od učenika pobunio je se u strahu govoreći kako on to ne može, kako je opasno.

Govorio je „Ja to ne mogu. Ja to ne mogu.“-paralizovan od straha.

Učitelj mu je tada rekao:“Sine, ti to možeš a rećiću ti i kako. Srcem se baci preko trapeza, a telo će samo poći za njim.“

Kada celim srcem nešto želimo, ne postoji ništa što nas može zaustaviti, nikakve fizičke prepreke, drugi ljudi. Samo se prepustite onome što već postoji u vama a postoji mnogo toga za šta niste ni znali. Hrabrost da živite istinu, originalnost da ispunite svoju svrhu, energija, motivacija, kreativnost i još mnogo toga.

Zato zapamtite ovu rečenicu, zapišite je i okačite na vidno mesto da nikada ne zaboravite koliko ste moćni. „Srcem se baci preko trapeza a telo će samo poći.“

Srce je centar kreativne aktivnosti. U srcu ćete pronaći svoju istinu, ono što jeste i pravac u kojem želite da se razvijate. Neka vam to saznanje prodre duboko u svest kako više nikada ne biste posumnjali u sebe i mogućnosti koje nosite.

Sve što vam treba već je u vama.

Kada se jednom bacite u vatru, neće vam biti problem da to uradite i drugi i treći put. Svaka ova vatra obogatiće vaše iskustvo osećanjima i događajima koje ne postoje u zoni komfora.

Dakle, pokrenite se i uradite ono što dugo želite, živite svoju istinu i sreća će uvek biti sa vama. Ukoliko uspete, nikada nećete biti u nedoumici, srce će vas voditi a vi ćete ići za njim i uvek ćete biti na pravom putu, na svom putu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *