ŽIVOT

Brus Li kaže da budemo kao voda.

Jednom sam gledala intervju sa Brus Lijem, u kome on govori novinaru kako treba biti voda, “ Be wather my friend” rekao je. Meni je to zvučalo filozofski I besmisleno.

Ipak ko traži taj I nadje, na kraju sam i shvatila.  Jednoga jutra dok sam plivala u bazenu, shvatila sam da želim biti kao ta voda. Ona čisti sa sobom sve loše emocije, nesigurnosti, nedostatke…

Kao I svakog jutra, htela sam da odradim seriju vežbi za noge koje inače radim svakodnevno. Pedlala sam do iznemoglosti I shvatila da sam na izmaku snage a ta voda koju sam ja pokušavala da uzburkam bila je mirna.

Dakle baš je briga za moje namere, ona je tu I samo postoji takva kakva jeste I ništa je ne može pomeriti.

Pomislila sam: “Želim biti voda”. Želim biti snaga I integritet koji niko ne može poremetiti.

Zašto je ovo bitno?

U životu ćeš se susretati sa raznim ljudima, neke ćeš voleti, neke manje, neke nećeš voleti. Biće onih koji su ti zanimljivi, čudni, iritantni. Sve je to ok.

Medjutim mnogi od njih će svesno ili nesvesno pokušati da utiču na tebe, da ti kažu šta da radiš, kako da živiš, zašto je nešto dobro a zašto ne. Bitno je da budeš voda u tim momentima I usvojiš samo ono što godi tvojoj duši. Saslušaj, poštuj ali budi voda, budi svoj I uvek svestan sebe. Kada si u skladu sa sobom ti si voda, miran a opet veoma snažan, energičan.

Bićeš sposoban da pomeriš planinu, slomiš kamen a sve to polako sa smirenošću I radošću u duši.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *