HRANA

Želite zdrav, dijetalan hleb? Evo recepta za vas.

Za ovaj hleb imam samo reči hvale jer ga pravim bez kvasca, mekan je i što je najbitnije pravi se od tamnog Graham brašna a o njegovim blagodetima ćemo drugom prilikom.

Rado ga pravim i podseća me na neverovatnu priču, kako sam došla do njegovog recepta a koju ću podeliti i sa vama. Vratila sam se kući sa nekog sastanka u ne baš najboljem raspoloženju, napolju je padala jaka kiša, jedan od onih dana kada samo želite da se zavučete pod topli prekrivač. Za mene to nije bila opcija u tom trenutku, tražila sam nešto da razgali, da povratim snagu i raspoloženje.

Odlučih da ispečem hleb. Kuća miriše na dom kada zamiriše na hleb zato ga rado pečem.

Uzela sam kesicu sa brašnom koju sam kupila nekoliko dana ranije, onako nehajno sam je pokupila sa police u supermarketu. Dok sam otvarala kesicu, okrenula sam poledjinu i na etiketi ugledala natpis “Dušičin domaći hleb”. Naravno, prvo sam bila u neverici a onda sam sa ushićenjem pohitala da umesim taj hleb i da podelim priču sa prijateljima. Ono tmurno raspoloženje odmah me napustilo. Tako i vi kada je tmurno potražite sunce, tu je iza ćoška samo ga potražite, nemojte se predati. Možete to i više od toga. Predjimo na recept.

Dušičin domaći hleb:

4 šoljice brašna

3 šoljice kisele vode

1 kesica praška za pecivo

so 1 kašičica

2 kašike ulja, maslinovo je preporuka

Sve sastojke pomešajte, najpre suve, zatim dodajte tečne i prespite u nauljenu vatrostalnu činiju. Ne brinite ako testo bude redje, tako treba.

Uživajte

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *