STIL

Da li ste čuli za vorteks?

 

Pre nego započnete dan, uobičajene obaveze bilo da odlazite na posao ili imate sopstveni biznis, radite ono što volite ili ne, najpre proverite:”Da li ste u vorteksu?”.

Vorteks predstavlja život u kome pratimo samo dobre osećaje a sve negativne emocije i osećaje koji nam ne služe otpuštamo. U vorteksu pratimo svoje emocije, živeći u sadašnjem trenutku, neopterećeni prošlošću koju ostavljamo iza sebe i ne razmišljajući o budućnosti, osećajući ljubav najpre prema sebi a onda I prema drugima.

Kako se to postiže? Mnogo je načina do vorteksa, svako ima svoj ali ključ je, svakoga dana odvojiti malo vremena za sebe i rituale u kojima uživamo,  bar pola sata dnevno. Nemate vremena?

Setite se ove preporuke, svaki put kada odete na neku društvenu mrežu ili besciljno menjate kanale na televizoru. Umesto toga se posvetite sebi, tišini, odststvu misli i onome u čemu uživate. To može biti čitanje, vodjenje dnevnika, crtanje, kuvanje, restauracija, bilo koja vrsta kreativnog rada ili rada na sebi. Mrzi Vas?

Da zaista jeste prijatno, ležati posle napornog dana na kauču i samo vrteti kanale, deluje nekako terapeutski, ima nečeg umirujućeg u odustajanju i zoni komfora, “Neću u teretanu, preumorna sam, Odustajem od šetne, mnogo je hladno…”. Zona komfora je fino gostoljubivo mesto ali tamo ništa ne raste. Čoveku je potreban rast i promena, da bi bio u vorteksu, zadovoljan svojim životm, pun volje i energije. To je put ka sebi i jedini način da se povežemo sa drugima, da ih razumemo, popravimo svoje odnose i komunikaciju.

Svaki put kada se prepustite lošim osećanjima, osvestite ih i zapamtite da vam ne služe a onda ih jednostvno pustite da odu i pronadjite nešto u tom momentu što će podići vašu vibraciju i vratiti vas sebi i dobrom raspoloženju. Zapamtite vi niste briga,strah, nezadovoljstvo, odustajanje. Vi vredite mnogo, jedinstveni ste i zato budite ono što jeste, ljubav, svetlo, razumevanje, pokretačka energija, budite sebi inspiracija, slušajte  intuiciju i nećete pogrešiti,

Možda vam sve ovo zvuči komplikovano ili neizvodljivo ali probajte. Jedino što može da vam se dogodi je da uspete pronaći svoj vorteks, ono što vas pokreće i novu snagu da budete ono što jeste i bolja verzija sebe iz dana u dan. Zona komfora Vam neće pobeći i možete joj se vratiti ako tako želite ali kada jednom krenete na ovaj put, Vaša jedina potreba biće stalni rast i život u Vorteksu dobrih osećaja, radosti i pozitivnog isčekivanja.

IZAZOV OD 30 DANA

Kako biste kročili u svoj Vorteks, prihvatite izazov od 30 dana. U tom periodu, odvojte svakoga dana 30 minuta za sebe. Za tih trideset minuta, pišite dnevnik zahvalnosti, Setite se svih onih stvari za koje možete biti zahvalni danas, verujte ima ih mnogo iako dodju dani kada vam se čini da nije tako.Molite se ali tako što ćete zahvaliti Bogu na onome što imate, nemojte samo tražiti.  Kada ste zahvalni, vaša zahvalnost će se iz dana u dan uvećavati. Izgovarajte pozitivne afirmacije.

Nekoliko minuta samo ćutite i prepustite se tišini, bez misli, briga i ne razmišljajući šta ste radili toga dana ili šta planirate za naredni, budite prisutni u sadašnjem trenutku.

Pišite šta želite od života, kakvi želite biti, šta želite popraviti kod sebe, u svom životu, budite kreator svog života jer vi to i jeste. Kada već imate mogućnost kreirati svoj život, kreirajte onaj u kojem ćete uživati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *