ŽIVOT

Kada ti život da limun napravi limunadu.

Nisam neki ljubitelj nedelje, da sam spavalice rado bih je prespavala, da sam lutalica preskočila bih je. Pošto nisam sve to ne ostaje mi ništa do da se suočim sa svojim duhovima I izvučem sve iz sebe.

Kažu, kada ti život da limunove napravi limunadu.

Problem nedelje, nije što dolazi pre ponedeljka, bar ne u mom slučaju. Nedelja je dan kada obično nemam šta raditi jer sam sve poslove završila u toku nedelje i ona me obično zatekne nespremnu „Šta danas, imam ceo dan, šta raditi“. Obično me uhvati nervoza, neraspoloženje, sve mi smeta, išla bih negde ali mi se i ne ide. Generalno, raspad sistema.

Onda kreću pitanja, preispitivanja, nervoza, dizanje pritiska.Kao da me sve ono što sam izbegavala u toku nedelje, sretne i napadne.   I tako meditiram, čistim očišćeno, isprobavam recepte, gledam tv pa se ipak vratim knjizi. Čitam Ekarta Tola I on kaže, ostanite mirni i promatrate svoje emocije. Kako to dobro zvuči kad čitaš u dobrom raspoloženju. U realnosti je veoma teško ovo sprovesti u delo.

Posmatram svoje emocije, misli bez ikakve osude. Ma nema šanse, nema šanse. U početku.

Ipak, ukoliko duže čitate Tola neke stvari dodju na svoje I ovo vam može poći za rukom.

Zašto vam ovo pišem? Zato što sam I ja, mislila da je nemoguće kontrolisati emocije, misli i ostati na pristojnoj vibraciji. Znate li kada sam shvatila da mi to polazi za rukom? Kada sam počela da uočavam ovakva stanja.

Pre nego što bi se moj bes ili nezadovoljstvo manifestovao u realnosti, ja bih ga najpre detektovala. Sledeći korak je pitanje odluke, da li se prepustiti emocijama koje nam ne služe I mogu blago rečeno da nam upropaste dan ili možemo da se zapitamo odakle su. Zašto se tako osećamo I kako da to rečimo?

Možete da predpostavite koju sam opciju izabrala. Posle sve ide lako. Besna sam a zašto ? Odgovor dođe ako ste iskreni prema sebi. Tako je nedelja postala dan čišćenja unutrašnjeg prostora, najbitnijeg prostora u našim životima. Zato kada subotom očistite svoj dom ostavite I delić nedelje da se preispitate I očistite vaš um od djubreta koje vam ne služi I nastavite dalje čisti poput sunca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *