HRANA

Iznenadne kokos kuglice

Ideja da napravim ovu verziju Rafaelo kuglica došla je na neobičan način.

U prodavnici u kojoj često kupujem, tražila sam dvesta grama suvih smokvi. Kada sam došla kući, videla sam da mi je prodavačica zapravo spakovala dvesta grama kokosa. Pomislila sam šta da uradim sa tim kokosom I sinulo mi “Kada ti život da limun napravi limunadu a kada ti da kokos napravi Rafaelo kuglice”. ;))

Mojoj dragoj drugarici je bio rodjendan i setila sam se da voli baš Rafaelo kuglice i rešila sam da iskoristim priliku i da joj napravim baš ovaj slatkiš. Najlepši pokloni su upravo oni koje sami kreiramo, u radnju je lako otići i izabrati. Činjenica da ste se potrudili da nešto napravite za drugoga govori mnogo više. Odmah sam prionula medju mamine stare recepte i izabrala baš ovaj recept, jednostavan, divan i lagan.

Biće vam potrebno:

200 grama kokosa, 100 grama za posipanje

200 grama mleka u prahu

150 grama mlevenog šećera

2 kesice vanilinog šećera

50 grama pečenih lešnika

100 grama maslaca ili margarina ili kokosovog ulja koje sam ja koristila i preporučujem ga i Vama

Stavite čašu vode da provri u manjoj šerpi dodajte šećer. Kada provri skinite sa ringle i dodajte najpre mleko u prahu potom ulje, maslac šta odaberete i na kraju kokos. Dobro sjedinite i oblikujte kuglice u koje ćete utisnuti po jedan lešnik i uvaljajte kuglice u kokos. To je do… Uživajte i znajte da Vam za dobar poklon nisu potrebne velike pare, kada nešto napravite od srca, vredi mnogo a pravi prijatelj će to i prepoznati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *