ŽIVOT

Nećemo biti stranci, budimo čarobnjaci!

Da li bi mi poverovali ako vam kažem da možete biti sve što poželite?

Zašto onda ne izaberete ono što će obogatiti vaš život?

Na ovaj svet dolazimo sami i odlazimo sa njega sami. Samoća može biti lek i u njoj upoznajemo sebe, opušteni smo i smejemo se iz druše. Ipak, to je samo iskra u našim srcima. Da bi ta iskra postala vatra koja će grejati i obasjati naš život moramo u njega pustiti druge ljude.  Tek u interakciji sa drugima ta iskra se može rasplamsati i zagrejati nas toplinom koja traje.

Pre nekoliko dana, doživela sam čaroban dan. Počeo je kao i svaki ali bio je drugačiji. Kada sam na kraju dana sabrala utiske bila sam fascinirana koliko je ljudi prošlo kroz moj život toga dana, starih poznanika, rodjaka, prijatelja i novih ljudi. I svi susreti bili su čarobni, obojeni smehom, razgovorom, razmenom divnih emocija a pao je i neki poklon. Shvatila sam da nisu prošla vremena iskrenih razgovora, osmeha. Shvtaila sam da pohvale mnogo bolje zvuče kada se izgovore naglas. Mi ih često nesvesno izgovaramo u sebi tako da ih osoba kojoj su upućene nikada ne čuje. Nesvesno izgovaramo samo ono što nam smeta i stavljamo fokus na to.

Možemo mi biti stranci koji tek povremeno popiju kafu zajedno a da pri tom gledamo na sat i sedimo pod pritiskom vlastitih misli. Možemo govoriti jedno a misliti drugo. Takodje možemo povladjivati onima za koje smatramo da greše jer idemo linijom manjeg otpora. Sve to možemo. Medjutim ono što takodje možemo jeste da se opustimo, za trenutak zaboravimo prošlosti i budućnosti i budemo u sadašnjosti.

Kada ugledamo poznato lice nasmejemo se i javimo se, možemo nekoga slušati i zaista ga i čuti, gledati i zaista ga i videti. Možemo toj osobi pored sebe reći  koliko je bitna u našem životu, potruditi se oko nje ili joj prirediti iznenadjenje, poslati poruku sa jednostavnim „Zdravo, kako si ali stvarno?“.

Mi možemo biti šta god poželimo, stranci i čarobnjaci koji drugima ulepšavaju život. Znajte da i naš život postaje lepši kada ugledamo osmeh ili oduševljenje koje smo mi izazvali. Mi možemo verovati da je život nekom majka a nekom maćeha ili verovati da nam život donosi ono što sami izaberemo.

Šta ćete izabrati sa police života? Namrgodjenog stranaca kome život prolazi u samoći punoj predrasuda i predpostavki.  Moja je preporuka izaberite ulogu čarobnjaka, budite svetlo koje želite videti, osmeh na licu drage osobe, budite ono što jeste a vi ste ljubav.

Zapamtite, možete biti šta god želite zato birajte mudro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *