RADIONICA

Kako do srećnijeg i jednostavnijeg života?

Sigurno ste čuli za rečenicu „Pazi šta želiš, možda ti se ostvari“. Kada sam počela da istražujem zakon privlačenja, ova rečenica mi je bila totalno nelogična. Valjda je logično da ono što poželiš, želiš i da se ostvari? Možda ste čuli i za pravilo, „Reči, misli, emocije kreiraju“. Ove dve su usko povezane.

U čemu je fora? Evo odgovora.

Verujem u Boga, molim se i hrišćanka sam. Neko opet veruje u Budu, Alaha ili u univerzum kako danas imaju običaj da kažu.  To je u redu. Bog,  (u mom slučaju) ne zna za reč ne,  sve što ja odnoso mi kažemo a odnosi se na naš život on kaže “Da tako je, evo ti potvrda za to”. Vi ćete reći:“Kako me nervira posao, umoran sam, radim prekovremeno, niko ne plaća i td?“ Bog kaže: “Da, evo ti potvrda za to” i vi dobijete još posla, prekovremeno i ne budete plaćeni. Ili može i ovako:“ Danas je bilo dinamično na poslu, sada kada prodje ovaj projekat biće lakše a i treba novac da legne.“npr. I šta se dešava, dobijete potvrdu toga u praksi, odnoso u životu. Zato se kaže “Pazi šta želiš, možda ti se ostvari.”

Primer za ovo je film sa Edi Marfijem, “Hiljadu reči”. Reč je o filmu u kome on glumi uspešnog, porodičnog čoveka. Na površini sve je u redu ali bes I ogorčenost iz prošlosti ga koče.Dok rečima kojih ima previše, prikriva I guši ono što je u njegovoj duši,  nije ni svestan da ga to ubija.  Da bi situacija ispala I dramatičnija on se povezuje sa drvetom koje postaje deo njegovog bića I svaki put kada izgovori novu reč list otpadne a on se bliži kraju.

To me navelo da pomislim koliko puta nepromišljeno izbacujemo reči I ne razmišljajući o posledicama?Nisam nikada bila nešto posebno pričljiva, to kod mene zavisi od raspoloženja.No ne mislim da je to loša osobina osim ako nemamo šta pametno da kažemo.

Postali smo žrtve svojih reči a da toga nismo ni svesni. Reči kreiraju, naš život, poglede, našu istinu I odnose.  Bitno je zato podići svest o njima, jer nas nekontrola vrlo lako može dovesti do nepotrebnog brbljana, koje još gore može preći u naviku.

Mislimo o tome svaki put kada sebe uhvatimo da govorimo nešto bez namere, o bolestima, drugim ljudima, vremenu… Small talk will kill your soul

Isto je i sa mislima, morate naučiti da ih kontrolišete. Um treba da vam služi kako biste mogli da završite praktične radnje. Dakle, on je Vaš sluga, ne dozvolite mu da bude vaš gospodar. U tu svrhu podižite nivo svesti i budite prisutni u sadašnjem trenutku. Ovde preporučujem Knjigu E. Tola “Moć sadašnjeg trenutka”. Misli kada se umnože i ako su negativne direktno utiču i na vaše emocije a emocije na vibraciju. Tu dolazimo do one “Kako zračiš tako privlačiš?“

Ukoliko su vaše emocije negativne, privućićete u svoj život ono što ne želite. Neko će reći:“ Kako da kontrolišem emocije?“ Odgovor je nemojte ih kontrolisati. Ipak, budite svesni kada se jave i ne dozvolite da vas obuzmu. Uočite njihovo prisustvo i otpustite ih, podsetite sebe da vam ne služe i one će otići kao što su i došle. Detaljnije o ovome imate u Tolovoj knjizi koju pomenuh, toplo je preporučujem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *