ŽIVOT

Znate li bez koga ne biste mogli?

Kada kažemo volim je ili volim ga, ne bih mogao živeti bez…

Možete li zasigurno reći ko je najbitnija osoba u vašem životu?

Meni na pamet pada jedna  osoba bez koje ne bih mogla ama baš ništa, ne bih mogla, da dišem, vidim, čujem, osećam, krećem se, hranim, spavam, sanjam ne bih mogla mnogo toga.

Ta osoba sam ja, dakle vi koji ovo čitate. Ne nije to sebičluk, ne možete voleti nikoga ako ne volite sebe. Sve što budete radili za nekoga u tom slučaju radićete bez volje sa ogorčenjem, pregovaranjem, mislima koje opterećuju.

Svaki put kada budete hrlili ka nečemu, nekome, brinuli se zbog nečijeg mišljenja ili reči setite se ko je najbitniji u vašem životu i kako da tu osobu učinite srećnom.

“Biću srećan kada se zaposlim, budem imao ovo ili ono…” Za čim zapravo žudite? Kada skinete sve slojeve, zagledajte se u sebe, u svoju dušu?Ukoliko ste pogledali, zamislite da imate sve ono o čemu ste maštali ili ono što planirate da steknete.

Zašto to radite, koja je vaša destinacija? Svaki put kada zaželite nešto, zapamtite da je zapravo jedino što vi želite emocija.  Dobar osećaj kada postignete uspeh, kada kupite nekretninu, nešto za čime ste žudeli.

Sve ovo možete imati i pre ostvarenja vaših želja. Obratite pažnju na nečije reči, priče ali zaista slušajte ljude, primite ih u život i  to će vam se i vratiti, poklonite nekome osmeh i lepu reč i doživećete mnogo jača osećanja zahvalnosti i ljubavi. Drugi kao i vi pamte kako je neko učinio da se osećaju, pamte pozitivne emocije koje su drugi u njima izazva, materijalne stvari se brzo zaborave.

Želite automobil i svoju kuću? Želite, želite mnogo i stalno ali nemojte biti opterećeni svojim željama, zatrpavati se poslom da biste stekli dok život prolazi. Ugodite sebi danas, volite sebe danas, jer vi ste sebi najvažniji.

Dok ne kupite kuću iz snova znajte da je dom tamo gde ste vi i vaši voljeni, makar to bio iznajmljeni stan. Automobil je koristan izum ali pogledajte dole, videćete alat najmoćniji od svih automobila, vaše noge. Tada zahvalite na njima, što vas nose kroz život. Zahvalite na njihovoj sporosti, one nemaju bezbroj konja, ali upravo vas ta sporost uči strpljenju i opominje vas kada je vreme da zastanete, pogledate oko sebe i konačno ugledate život koji oko vas svakoga dana pulsira.

Zašto je ovo bitno?

Bitno je da ne zaboravite, najvažniju osobu u vašem životu i sve ono što vam ona svakodnevno daje i što vam još može dati ako je zaista budete slušali, negovali i voleli. Ona je jedini izvor obilja kome težite, zagledajte se u taj izvor i dobićete odgovore, dobićete to obilje kojem težite, sve je unutra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *