ŽIVOT

Šta je zapravo duhovni rast?

Kada sam krenula na svoje duhovno putovanje, rešila sam da ne nosim nikakav teret, da se otvorim za novo i smatrala sam da će na taj način do mene doći učenja koja su mi potrebna.

Danas je interentet preplavljen (self+help) tekstovima i knjigama koje govore o vibraciji, zakonu privlačenja, afirmacijama, kreiranju i te reči se pominju toliko često da bi već trebali pronaći sinonime, čisto da ne bismo imali utisak da čitamo iste tekstova.

Poenta i jeste ista ali je iskustvo pisca drugačije. I to je ok, različita iskustva i različiti pristupi, za svakoga nešto.

Ipak, šta kada se upoznamo sa definicijama vibracije, afirmacije, privlačenja, molitve, zahvalnosti.

Susrećete se sa istim tekstovima, materijalima i kao da se vrtite u krug.

Dobro je znati da su ova znanja zapravo teorija, vaše polazište ali bez prakse ona nemaju smisao i značenje.

Dobro ste se upoznali sa ovim pojmovima, položili ste taj ispit, podigli nivo svesti, sada pišete dnevnike afirmirate, meditirate i zahvaljujete se svakoga dana, uočavate situacije i ljude koji crpe vašu energiju, ne ukljuučujete se u small talk) male isprazne razgovore koji nikuda ne vode. Znate da misli, emocije i reči kreiraju i mudro ih koristire.

To je super, bravo za vas, bravo za nas.

Kako ćemo dalje?

Zabava tek počinje.

Suština je da smo dobili alate i sada imamo beskrajne mogućnosti da uz pomoć njih kreiramo šta god poželimo.  Dobro ste naučili kako to funkcioniše u teoriji e sada možete da uživate, možete se igrati do mile volje, biti ponovo dete i gledati kako se u vašem životu grade one stvari o kojima ste maštali. Sada smo takođe svesniji i lako uočavamo misli i stare obrasce koji nam ne služe, tako da možemo da ih otpustimo a ne da dozvolimo da nas obuzmu.

Navela bih primer Arnolda Švarcenegera, koji  je velika inspiracija meni a nadam se da će biti i vama. Kao što možda znate rođen je u Austriji kao siromašan i neugledan mršav dečak. Ono što ga je izdvajalo od drugih nije nikakva posebna osobina već odlučnost i želja, postavio je svoje golove i krenuo u ostvarenje. On kaže i da je uvek video sebe u budućnosti. Tako i vi postavite svoje ciljeve, kako biste imali putokaz u kom pravcu da se krećete. Na ovom putu, on preporučuje, ignorišite  one što na sve kažu nemoguće je. Vi znate da je moguće i to je dovoljno. Možda vaše želje i nisu velike, utoliko bolje, jednostavnije za vas.

Šta čekate? Zagrizite taj plod.

Inspirišite se, radite svaki dan i gledajte kako vaši snovi više nisu snovi već realnost, uživajte u njoj. Budite svesni i da ne postoje sitnice, već delovi slagalice, dajte im vremena i videćete šta sve mogu. Svakoga dana postavite jednu puzlu u vašoj slagalici ili deseti deo, nebitno je.

Igra je ono što čini put interesantnim a ne cilj. Dosta ćete saznati o sebi, mogućnostima i potencijalima koje posedujete i to će za vas bit još veća radost i motivacija.

Ne zaboravite druge.

Budite pomoć i podrška drugima na njihovom putu, ne kritika i osuda. Kada vam se vrati osmeh i zahvalnost osobe kojoj ste pomogli i vaša sreća će se uvećati a vibracija raste do neba.

Onih dana kada vam se sve bude činilo besmislenim, uzaludnim a možda i takvi dani dođu, pronađite nekoga ko se oseća tako i izdignite ga. Njegov rast i prevazilaženje prepreka biće i vaša pobeda.

Ukoliko ste duhovni ili se trudite to postati, nemojte sebe posmatrati kao izolovanu jedinku, koja je posebna u odnosu na druge jer ste podigli nivo svesti.  Nismo ništa bolji od drugih  ali možemo biti još bolji sa njima ako im pomognemo ili ih bar prihvatimo.

Svi smo  tu da naučimo neke lekcije, to što ste naučili svoje ne znači da su to lekcije potrebne drugom čoveku.  Dakle, igramo se, kreiramo ali sve sa ljubavlju i prihvatanjem drugih i različitosti.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *