RADIONICA

Šta je inspiracija i kako je zadržati?

Inspiraciju ćete prepoznati po nagonu u stomaku, situacija u kojoj vam se javi ideja i morate odmah da je sprovedete u delo. Poštujte taj osećaj jer vam u tom slučaju vaše unutrašnje biće govori da ste na pravom putu.

Ona vas nikada neće prevariti.

Inspiracija ne dolazi uvek sama.

Da dešava se i to da vam na pamet padne ideja koju morate da sprovedete u delo, prosto znate da je to prava stvar.To se zove akcija iz inspiracije.

Ipak, ovakve situacije nisu tako česte.

Šta raditi kada inspiracija ne klikne u vama?

Potražite je, radite na razvijanju inspiracije svakoga dana jer sa njom treba živeti. Neka bude prisutna stalno u vašem životu, svakoga dana i navićićete se na nju baš kao što stičete i druge navike.

Znajte da sve što dolazi iz inspiracije donosi vam sreću i emocije kojima težite. Samo tako možete biti ispunjeni i koristiti sve svoje kapacitete.

Kada se prepustite inspiraciji, radite za nju i sa njom, dešava se da otkrivate  talente za koje niste znali. Zato samo prskočite taj prag neodlučnosti, lenjosti, zone komfora, nazovite ga kako hoćete.

Kako to postići?

Prvo ostavite po strani stare obrasce, načine koji čine da se osećate udobno. U zoni komfora nema inspiracije jer je sve već naučeno i može se predvideti.

Posmatrajte, slušajte ljude, neka njihov rad i iskra budu i vaša inspiracija. Otvorite se za komunikaciju.

Zapitajte se: Šta biste menjali a šta novo uveli?

Potom želje pretočite u afirmišuće rečenice koje  ćete ponavljati svaki dan.Neka rečenice budu oblikovane kao da se svaka vaša želja već ostvarila.

Možda ćete reći, ja sada lažem sebe?

Ipak, budite svesni da sebe lažete i kada u glavi zamišljate negativan ishod situacije koja se nije dogodila. Dakle afirmirajte ono što želite u svom poslu. Znajte i da sve što zamislite u glavi možete i ostvariti.

A onda uklučite akciju, počnite sa aktivnostima neophodnim za ostvarinje ovih afirmacija, igrajte se budite dete, budite luckasti, vaša duša biće vam zahvalna.

Kako biste postigli stanje inspiracije vi morate biti rasterećeni od briga i strahova.

Očistite unutrašnji prostor od suvišnih misli, tako što ćete pet minuta dnevno odvojiti za sebe da u miru dišete i koncentrišete se isključivo na disanje. Vaš um će se isprazniti i kada se ponovo fokusirate na rad, inspiracija će doći.

Sigurno vam se desilo da pokušavate da uradite nešto što ste toliko puta ranije radili ali vam ne polazi za rukom. Doneste odluku da taj posao ostavite po strani na neko vreme i kada ponovo pokušate da ga završite, uspete to iz prvog puta.

Inspiracija dolazi kada dozvolite sebi da budete vi, slobodni i kada imate hrabrosti da uradite nešto novo što odstupa od vaših starih načina.

Dakle, nemojte raditi uvek po nalogu drugih ili prepisivati, neka vam rad drugih posluži kao inspiracija za vašu kreaciju i u sve što radite dodajte i delić sebe.

Za kraj kako da definišemo inspiraciju da bismo je lakše uhvatili?

Inspiracija je oslobađanje uma i hrabro koračanje u nepoznato.

Dakle oslobodite se starih načina i obrazaca, oslobodite svoj um i unutrašnje dete, pustite ga da se igra, da komunicira i hrabro koračajte ka promenama i ljudima.

Male promene za početak u svakodnevnom radu veoma su značajne za  budući rast i radost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *