RADIONICA

Kako praktikovati zahvalnost?

Iskreno se nadam da ste shvatili koliko je zahvalnost bitna za napredak i blagostanje. Zato je i česta tema mojih tekstova, jer zahvalnost je najmoćniji alat za postizanje visoke vibracije i povezivanje sa unutrašnjim bićem.

Zahvalnost vam omogućava da osvestite ono što podrazumevamo ili uzimamo zdravo za gotovo u našem životu. Neka vam zahvalnost postane svakodnevna navika jer uz pomoć nje uvećavaju se razlozi za još veću zahvalnost u vašem životu.

Kako da praktikujete zahvalnost?

Sve je u praksi a vi možete birati hoćete li voditi dnevnike, moliti se svakodnevno ili afirmirati.

Ukoliko se opredelite za sva tri to bi bilo idealno.  Ipak, zbog nedostatka vremena i jedna od ovih tehnika doneće veliku promenu u vašu svakodnevicu.

Vođenje dnevnika podrazumeva da svakoga jutra ili večeri, kako god vam odgovara zapišete sve lepo i prijatno što vam se dogodilo u toku dana. Zahvalite na zdravlju, sunčanom danu, ukusnoj hrani, susretu sa prijatljema, zaboravite  na tren na stresne situacije i fokusirajte se samo na  lepe momente.

Molitva je za  mene najblagotvorniji način za praktikovanje zahvalnosti. Svakoga jutra odvojte nekoliko minuta da razgovarate sa Bogom. Da, da razgovarate.

Pomolite se u tišini kao što inače radite a onda samo zahvalite za sve ono što imate i za ono što nemate kako bi u vaš život te stvari brzo i došle. Traži i daće ti se ali kroz zahvalnost i visoku vibraciju. Očajanje, suze i negativna osećanja blokiraju vas i spuštaju energiju.

Možete i napisati svoju molitvu koja će za vas biti značajna jer se odnosi upravo na vaš životi i cilj.

Afirmirajte svakoga dana. Kako se to radi?

Napištite par rečenica u okviru kojih ćete opisati svoj idealan život, kako biste izgledali, šta biste želeli da radite, gde da živite, sa kime i tako dalje. Iskreirajte svoju bajku i svakoga dana je pričajte sebi, nemojte se stideti ili osećati glupo zbog toga, jednostavno se prepustite osećanjima i trenutku, zahvali te se za ono što želite da dobijete. Ono što dajete to i dobijete.

Ovde bih se još osvrnula i na Hoponopono tehniku o kojoj sam posebno pisala, pogledajte tekst na blogu.

Ipak da vas podsetim, Hoponopono je vid čišćenja unutrašnjeg prostora i vid zahvalnosti koji se praktikuje ponavljanjem sledećih reči: „Žao mi je,  Oprosti molim te za sve što nije bila ljubav od nastanka univerzuma do danas, Hvala ti i volim te. „ Ponovite ovo nekoliko puta i već ćete se osetiti bolje.

A sada šta čekate? Idite zahvalite danas da biste zaista i bili zahvalni, počnite malim koracima a rezultati će biti veliki.

Hvala na pažnji.;))

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *