ŽIVOT

Da li slušate? Evo zašto biste trebali početi.

Koliko često ste zapitali Boga, nebo šta nije u redu u vašem životu nošeni nezadovoljstvom ili ste jednostavno želeli da dobijete neke odgovore. Ali odgovori pak, nisu došli…

Ili možda jesu ali vi niste slušali?

Nesvesno se dešava da provedemo život izbacujući nekontorlisano reči, svi imaju potrebu da se izraze.

Međutim govorom mi samo izražavamo ono što znamo a nove informacije protiču pored nas. Te informacije mogu doći u bilo kojem obliku. Bog sa nama razgovara svakodnevno.

Ostaje pitanje koliko ga slušamo?

Vaš Bog danas može biti prijatelj sa kojim ste proveli vreme, prolaznik koji vam je nešto dobaci, određena situacija ili možda čak i predmet.

Kada sam nedavno krenula na put bila sam opterećena mislima i brinula se šta me čeka nakon povratka a da uopšte nisam uživala u trenutku. Krenula sam na odmor, trebalo bi sve da teče glatko?

Negde usput, dok sam posmatrala pejzaže koji su ostajali iza mene, a na neverovatnom mestu, negde u grmlju ugledala sam stari ofucani bilbord. Za mene je on sijao jer je nosio poruku koja mi je bila potrebna.

Na njemu je pisalo „ Ti se samo opusti. Mi radimo za tebe“. Samo to, samo to.

Par reči koje su me obasjale i dale mi snagu. Donela sam odluku od tog trenutka da ostavim sve brige iza sebe.

Tako i bi.

Doživela sam možda nejlepše trebutke u svom životu upravo na tom putovanju, upoznala divne ljude, smejala se do bola, živela kao nikad.

A kada se tako osećamo onda se  dešava ono što nazivamo čudima. Sva vrata odjednom se otvaraju i gle novih puteva, sjajnih…

Zato kada zamolite za poruku, pomoć, put, putokaz onda se otvorite za to. Umirite svoj um, misli neka budu minimalne i posmatrajete život oko sebe, osmehujte se, slušajte, gledajte i jednostavno budite.

Vaši putokazi su svuda i svaki vodi na pravi put jer pogrešni ne postoje.

Dešava se da su znaci u suprotnosti sa našim očekivanjima.  To ne treba da vas obeshrabri jer  put koji vi želite možda nije  onaj  na kojem ćete pronaći sebe i svoju sreću.

Nije svakome rečeno da bude „“uspešan“, da ima veliku porodicu, savršenog partnera i decu, posao u struci, fakultet koji garantuje posao, zaposlenje za stalno.

Neko mora ići i drugim putem, neko mora da stoji na barikadama duše.

Mislite o tome svaki put kada osetite prazninu ili tugu, iako vam je baš toga dana legla plata ili ste kupili dugo željenu „stvar“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *