DRUGA RUKA ZA PLITAK DžEP

Ekonomska kriza i situacija na tržištu, navela je vlasnike butika da se prilagođavaju skromnom budžetu građana. Ukoliko prošetate ulicama strožeg centra, uočićete dosta prodavnica polovne garderobe.
Prema rečima jednog od njih, iako je reč o polovnoj robi ovde se može naći kvalitetna i brendirana odeća.
-Garderoba je uglavnom namenjena ženskoj populaciji, i najviše kupuju žene srednjih godina – kaže jedan od vlasnika.
Razgledajući, pronašli smo dosta etiketiranih stvari, što je kažu vlasnici, nova garderoba. Svaka od radnji u koje smo ušli puna je, i to otežava kupcu da napravi izbor, a zahteva i oštro oko da bi se uočio odgovarajući komad. Međutim, uz dobru volju može se pronaći kvalitet, kao i brendovi atraktivni na našem tržištu.
-Najčešće mi pažnju privuku jakne, kaputi i to najčešće i kupujem, ostalo i ne gledam, za to uvek izdvojim novac i kupim novo- kaže jedna od mušterija.
Za kupoholičare uslovi su idealni, puno robe, niske cene, poznate marke. Ipak, sve to ne doprinosi prodaji, jer sudeći po posećenosti, posao ne cveta.
-Slabo ide prodaja, ljudi kupuju uglavnom osnovne komade i neutralne boje koje mogu da kombinuju – kaže vlasnik novootvorene radnje.
Kako bi privukli mlađe kupce, u mnogim buticima istakli su garderobu koja je trenutno moderna i nosiva, kao i komade popularnih brendova dostupnih na našem tržištu. Ovaj plan, dao je slabe rezultate, jer kako kaže jedna od naših sagovornica, mladi nemaju strpljenja da u moru odeće traže i nađu šta im odgovara.
-Uđem i na brzinu pogledam, stvari sa etiketom uzimam u obzir, ostalo izdvajam jer ne mogu da nosim polovno- kaže mušterija u jednoj od radnji.

Ostaje nam da zaključimo da druga ruka može biti prva pomoć za one sa plićim džepom, ali Šapčani i pored velikog izbora još uvek nisu uočili prednosti ove kupovine, ili možda trenutno štede za šabački vašar kada se svake godine proda dosta polovne garderobe.