HRANA

Keksići kamenčići

Ovi keksići nisu kao što im ime kaže, kamenčići.

Daleko od toga, mekani su, divna užina i veoma zdravi i dobri za probavu. Nazvala sam ih ovako jer ih moja drugarica tako zove, zvuči simpatično i na prvi pogled deluju robusno i kao kamenčići.

Ko kaže da su Srbi paradajz turisti? Mi smo zapravo keks turisti. Kada negde putujem, ništa ne prepuštam slučaju i uvek nosim svoje zdrave grickalice sa sobom. Ovi keksići su me pratili na mnogim putovanjima, nahranili me i dali mi energiju. Peporučujem ih i kao svakodnevnu grickalicu umesto kokica ili ne daj  Bože nekih drugih grickalica koje odavno planirate da izbacite iz ishrane.

Biće Vam portebno:

200 grama golice, seme bundeve

100 grama susama

100 grama lana

100 grama semena suncokreta

šoljica ulja i čaša vode

kašičica soli

brašno po potrebi

Sve sastojke sjedinite i dodajite brašna dok ne dobijete homogenu masu. Obrazujte jufku a potom je rasklagijajte i sa modlom ili čašom obrazujte keksiće. Možete se igrati sa sastojcima i udovoljiti svom ukusu. Semenke koje ne volite izbacite a one koje su vam omiljene dodajte.

Ja koristim Graham integralno brašno, imate ga u svakom marketu, cena je ista kao i cena belog brašna. Vi ukoliko je po volji možete koristiti i belo brašno, suncokretovo ili maslinovo ulje, to je stvar vašeg ukusa. Imajte u vidu da je ovo zdrvija varijanta i zato je moja preporuka ako pazite na ishranu ili ako ste na posebnom režimu ishrane. Igrajte se i kreirajte vašu verziju ove divne grickalice. Prijatno:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *