ŽIVOT

Um, telo i duša

Ukoliko ste se ikada zapitali ko ste, zašto ste ovde i koja je vaša svrha, na pragu ste pitanja koja su mnogi sebi postavili. Neki nikada i nisu došli do odgovora.

Traganje za istinom i jeste suština  puta jer na tom putu ćete to i saznati. To nije proces koji se dogada u toku noći, potrebno je raditi na njemu, slušati, gledati, uključiti se u život i biti u sadašnjosti, jer prošlost je završena a budućnost neizvesna.

Ipak, ono što je izvesno je da nismo samo telo koje nas nosi, koje gledamo u ogledalu, volimo ili pokušavamo da promenimo. Da to telo je naše i dato nam je da nosi našu dušu na ovom svetu koji je materijalni. Ono što čini nas, kao kompletna bića, su telo, duša i um. Telo nam je dato kao što rekosmo da možemo da se krećemo, duša da osećamo a um da shvatimo. Ukoliko se osećate izgubljeno, zbunjeno, tužno, ljuto to znači da ova tri ne žive u skladu.

Zamislite da imate firmu. Zaposlili ste tri vrhunska stručnjaka, jedan je zadužen za PR to je um, drugi za dizajn, kreativac, to je duša i treći za tehnologiju, to je telo. Posle izvesnog vremena vi uočite da jedan radnik (UM), pokušava da nametne autoritet ostaloj dvojici, guši ih u njihovom poslu i daje pogrešna uputstva. Zašto? Zato što nije stučan. Vi u tom momentu morate biti svesni da biste ovo primetili i ponovo uspostavili jednakostu u hijerarhiji vaše firme odnosno balans u vašem bivstvovanju.

Um je moćna stvar, može vam pomoći da savladate mnoge prepreke, da razumete kako se nešto pravi i procese ali Vam ne može pomoći da se povežete sa svojom suštinom, svojom dušom jer u njoj leži vaša istina.

Dakle, ukoliko tragate za odgovorima svog postojanja, svrhe morate najpre skinuti slojeve koje je vaš um stvorio kako biste na kraju ugledali istinu.  To nije uvek jednostavan posao ali šta vam preostaje, da živite u svojim mislima koje nemaju veze sa istinom ili da portažite odgovore negde dublje u svom biću.

Ukoliko istrajete i otisnete se na ovaj put, shvatićete da se na ovom svetu trošimo oko mnogih stvari koje nisu bitne i da je suština mnogo jednostavnija, nego što se čini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *