ŽIVOT

Šta je uspeh i kako dolazi?

A šta je uspeh?

Nekome zdravlje i porodica na okupu, nekome to i pun novčanik, nekome sve to i uticaj u društvu. Kao što i sledi želje se uvećavaju i koliko god da imamo uvek želimo više i to je u ljudskoj prirodi.

Bez obzira na to kako definišemo uspeh u matrijalnom svetu, uspeh se uvek svodi na duhovno zadovoljstvo, na emociju koju želimo iskusiti u životu. Ono kada je posao uspešno završen, kada date ispit koji ste dugo spremali, kada pronadjete partnera za sebe, kada ljudi cene vaš rad i to vam daju do znanja.

Dakle, uspeh je jednak osećanjima sreće, ushićenja, isčekivanja…

Da bismo doveli ta osećanja u svoj život, moramo ih prvo dati drugima. Ono što daš to ti se i vrati.

Koliko ste puta odbili da pružite pomoć jer ste smatrali da vam ne može biti uzvraćena ili ste bili u situaciji ali je vaša ravnodušnost prevladala i niste to učinili?

Nemojte biti ravnodušni za druge i njihove snove, držite im merdevine dok se penju ka zvezdama i vi ćete biti sa njima tamo, osetićete isto što i osoba kojoj pomažete, sreću i zahvalnost.

Pomoćićete onima koji se nalaze u takvoj situaciji a neko će pomoći vama kada za to dodje vreme.

I šta se onda dešava?

Kada nesebično pomažemo ljudima, povezujemo se sa njima i to donosi osećanja koja se ne mogu doživeti  sa uspehom zasnovanim na matreijalnim stvarima, te emocije ne drže dugo.

Radost i zahvalnost osobe kojoj ste pomogli doneće i vama sreću koja će vas zaraziti tako da nastavite u tom pravcu.

Ova osećanja podićiće vašu vibraciju i nastaviti da vas navode na put na kome želite biti. To je put sreće, radosti, smeha, druženja, obilja i uspeha. Taj put biće sve ono što vi želite da bude , ne može drugačije.

Bitna stvar kod uspeha je i da kod nekoga dođe brzo a kod nekoga putuje dugo, sitnim koracima i čini se kao da uspeha nema ali svaki mali korak zapravo je deo uspeha.  Sitnice ne postoje jer sve što smatramo sitnicama zapravo su delovi slagalice i ukoliko im date vremena videćete da mogu mnogo da učine za vas.

„Ištite i daće vam se, tražite i naćićete, kucajte i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima  i koji traži, nalazi i koji kuca otvara mu se.“(Mateja 7,Biblija).

Tražite ono što vam je potrebno i budite svesni da to i zaslužujete i da ne mora da vam pukne kičma da biste to dobili. Zato svaki put kada naiđete na prepreku gledajte na nju kao na novu lekciju a ne razlog za odustajanje.

I za kraj, zahvalnost. Svakoga dana nekoliko minuta odvojte za molitvu u kojoj ćete se zahvaliti za sve što imate, nemojte ništa tražiti, samo zahvalite i gledajte kako se vaši blagoslovi uvećavaju iz dana u dan.

Ukoliko vam je potrebna dodatna inspiracija moja preporuka je da pogledate filmove

“Magnificent obsession” i “Pay it forward”. Uživajte u davanju i bićete bogati.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *