RADIONICA

Kako da pronadjete svoje svetlo?

Dodju dani kada se osećamo sjajno a dodju i onu kada nam ništa ne ide na ruku, gužva u saobraćaju, rokovi, stres… U tim momentima obično izroni naša priroda mazohiste pa iz sebe izvlačimo sve frustacije koje su se gomilale u nama, nešto kao sipanje soli na ranu. Loše mi je, daj da to još malo začinim.

Svetlo na svetioniku se okreće, to je normalan rad mehanizma. Nekada će svetlo biti upereno ka nama i to je vreme kada imamo priliku da zasijamo, vreme kada nam sve ide na ruku, odnosi sa drugima teku kao voda, uspešni smo u svemu što započnemo. Onda se svetlo okrene u drugom pravcu i ostanemo u mraku  i to je normalan tok dogadjaja jer svetla ne može biti bez tame.

Kada takvi momenti dodju, prihvatite ih i posmatrajte nekritički. Tada vam tama neće smetati jer sve što ćete videti jeste svetlo koje nosite u sebi, ono koje putuje sa vama a pronaćićete ga ispod površine, slojeva koje ste navukli, ispod ega, želja, strahova, briga. Otpustite ih i budite svesni da vam nisu potrebni svetionici koji stoje mimo vas jer vi ste svetionik i nosite svetlo koje će vas spasiti od svake tame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *