RADIONICA

Kako da zadržimo duh Božića tokom cele godine?

Došao je Božić, obradovao nas, doneo osmehe na naša lica, druženje, obilje na stolu i u kući, sjaj na prozorima, prangije na ulicama, miris kuvanog vina, paljenog badnjaka i divne pesme o Isusu. Volela bih da je Božić cele godine.

Kako ste ga proveli? Da li ste učinili još nešto da Vam ovaj Božić ostane u sećanju? Da li ste se samo gostili ili ste se zapitali šta Vam Božić još može pružiti? Šta biste voleli da učinite ove godine, da postignete, promenite da bi bili bliži Isusu?

Ukoliko  to niste učinili, neka Vam ovaj Božić donese nešto novo, promene i odluke koje će vaše srce ispuniti ljubavlju prema sebi i bližnjima, razumevanju za druge i prihvatanju različitosti. Podjite putem ljubavi, slušajte glas svoje duše i tragajte za  istinom.

Ne svidja vam se kako izgleda naše društvo, ljudi vam ne odgovaraju, sistem je kriv? Podjite od sebe, budite ona promena koju želite videti u svetu. Donesite odluke o promenama, popravite sebe i svoj život. Promenite ugao gledanja, gledajte  očima ljubavi, nežnosti i stpljenja i onda ćete samo te stvari i videti u svom životu.

Preispitajte se. Čovek koji se resetuje i preispituje omogućava svojoj duši da raste i napreduje. Čovek koji traga za istinom, srećan je i ispunjen na putu ka svom cilju. Čovek koji voli nikada se neće ogrešiti o sebe i druge.

Sedite na tren u samoći i zapitajte se šta bi Isus učinio? Da li bi kritikovao, osudjivao, ogovarao, žalio se, samosažaljavao, u tudjem životu video sve najbolje a u svome očaj. Ne!   Isus bi voleo, razumeo, poštovao, pomagao, radovao se za druge, verovao, nadao se, zahvaljivao svakoga dana i uvek hodao putem koji duša crta.

Zato ovog Božića i vi podjite tim putem da zajedno napravimo svet koji će biti lepše mesto, naše mesto u kome ćemo se voleti, podržavati i pomagati jer na kraju svi smo mi jedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *