STIL

Zašto žene nikada nemaju šta da obuku?

Da ima istine u poznatoj ženskoj rečenici „Nemam šta da obučem“, do sada bismo već sve šetale gole.

Ostala mi je navika iz studentskih dana da svaki put kada pomislim“ Mogla bih ovo kupiti“ ili „Nemam šta da obučem“, ipak odustanem, bar dok se ne konsultujem sa svojim garderoberom.

Otvorim ga tako i onda gledam, vršim popis. Svega tu ima, raznih komada. U mom slučaju,  “Gde su mi bile oči” , “Hvala ti bako”,  “Dzakavo, pa šta?”,  novog, starog, jednom nošenog, svečanog, najviše nepotrebnog. Može biti da od šume ne vidim drvo. Kada otvorim tako prepun orman, shvatim da je vreme za detoks.  Moraš biti ekspert da iz te hrpe izdvojiš ono što je nosivo. Zato sa vremena na vreme napravim čišćenje. Najpre leti “Možda će trebati” a onda “Da imam po kući” I “Ovo me steže”.

Tako od gomile dobijem, lepo popakovane police I mogu da biram. Zadržim samo ono što znam da ću sigurno nositi, sve ostalo out.

I šta se dešava?

Nadje se tu dosta komada za nošenje, kada se odstrane nepotrebštine, ostane baš ono što treba.

Probajte i vi, mnogo je jeftinije nego da idete u soping a ima isto terapeutsko dejstvo, bar u mom slučaju. Sve što niste nosili u toku predhodne dve sezone kao i takozvane, možda mi zatreba komade, možete izbaciti jer vama će možda zatrebati  (najverovatnije neće ) a nekome može poslužiti već danas.

Čišćenje ormana I uopšte doma, predstavlja I vrstu meditacije, otarašavate se tereta I slojeva koje ste navukli tokom vremena I ostavljate proctor za nove stvari. Ipak, kada god pohrlite da kupite novu stvar, zapamtite to je samo stvar,  ukras, ne može vas usrećiti ukoliko već niste srećni. Prava sreća nalazi se u vama, u miru, prijatnim mislima, šetnji, kuvanju, druženju sa dragim ljudima, izborima nema kraja.

Zato svaki put kada izgovorite „Nemam šta da obučem“,  vratite se do garderobera i dobro pogledajte.

I dalje nemate šta da obučete! Onda pravac šoping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *